Spolin Sezonu Açılmıştır!

TITS by Prof G at Wired Arts Fest, NYC
TITS by Prof G at Wired Arts Fest, NYC

Bade hoca karakterinin başrolü oynadığı, New York’ta WiredArts Fest’te sahnelediğimiz TITS / MEMELER ile 2013 çok hızlı başladı. Emir tam da Daniel Day Lewis’in, Oscar töreninde, oynadığı karakterleri kastederek, yıllardır bir sürü adamla aynı evde sabırla yaşadığı için karısına teşekkür edişini her yerde örneklemeye başlamıştı ki (!), festivalin son bulması ile Bade hoca da hayatımızdan bir süreliğine izin aldı. Evet, bir süreliğine, çünkü kendisi MEMELER isimli konferansını tekrar sergilemek üzere çalışmalara başladı bile:)
The Vagina Monologues '13
The Vagina Monologues ’13

TITS’i 2011’den beri yönetmenliğini üstlendiğim The Vagina Monologues prodüksiyonu izledi. 40 kadının sahneye çıktığı 2 gösterinin ardından, bir sonraki sezona kadar V-Day ekibi ile vedalaştık. Bu defa batı yakasının en eski lokal gazetesi West Side Spirit de dahil olmak üzere birçok haber portalı bizden bahsetti. Bilet geliri ve bağışlarla kadına şiddete karşı savaşan 4 ayrı organizasyon için toplamda 20 bin dolar topladık. Tiyatronun sosyal etkisi benim için bu sezonun ana teması oldu.
Chicago'da Viola Spolin Sergisi
Chicago’da Viola Spolin Sergisi

Şimdilerde ise takvimde Spolin var! Bu cumartesi Viola Spolin’in torunu Aretha Sills in New York’taki atölye çalışmasının ardından, Mayıs’ta istanbul’da yöneteceğim atölyelere geri sayım başladı. Bu ayın başında Chicago’daki Northwestern Üniversitesi Sills ailesinin katkılarıyla hazırladığı Viola Spolin Improvisation and Intuition (Doğaçlama ve Sezgi) isimli sergiyi açtı. Yani baharın gelişi ile hem Amerika hem de Türkiye’de benim için doğaçlama sezonu açılmış bulunuyor! 17 Mayıs’ta Istanbul’da açılacak olan atölye çalışmasına siz de katılabilir, hayatınızda yeni bir sayfa açabilirsiniz! Ayrıntılı bilgi için lütfen Istanbul’da New York saati ile yaşayan uykusuz asistanım Çağlar’a ulaşın: caglar@spolinist.com – kendisi Çağlar ‘hanım’ olmakla beraber ilk ismi Kerime’dir:). New York saati filan dinlemeyin kendisine bir an önce ulaşın. Çünkü kontenjan cabucak doluyor. Ebe degilim!

2 comments on “Spolin Sezonu Açılmıştır!

  1. CHARLOTTE FRIEDMAN

    Hi beautiful angel 🙂 I can not read Turkish, lol… Are you performing TITS again? when? where? Let me know. xoxoxox Charlotte
    _____

    • Charlotte, news for the next performances of TITS will come soon:) Meantime I’m getting ready to conduct some improvisation/acting workshops in istanbul. Take care! xoxo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.